nieuws

Argenta begeeft zich op markt overlijdensrisicoverzekeringen

Archief

Argenta Life, dat tot nu toe alleen een hypotheekverzekering aanbood, heeft het assortiment uitgebreid met een overlijdensrisicoverzekering.

Het intermediair ontvangt op deze polis met gelijkblijvend risicokapitaal uitsluitend doorlopende provisie. Het percentage is 15% van de geïncasseerde premie. “Dat is een vast percentage”, zegt woordvoerder Edmond Es. “Wij willen absolute transparantie naar zowel klant als tussenpersoon.” Transparantie spreekt volgens Es ook uit het sterk geautomatiseerde aanvraagproces. Het aanvraagformulier en de hypotheekofferte kunnen met één handeling worden gegenereerd.
Het nieuwe product kan voorlopig alleen worden gesloten bij een Argenta-hypotheek. “Op termijn is het tevens de bedoeling deze verzekering te sluiten bij hypotheken van andere geldverstrekkers.”
De risicopremie hoort volgens Argenta bij de goedkoopste drie in de markt. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen rokers en niet-rokers. Voor zwaar overgewicht wordt een toeslag gerekend. Vanaf een bmi (body mass index) van 31 geldt “een lichte bijpremie”.

Reageer op dit artikel