nieuws

Arenda introduceert ‘risk-based pricing’

Archief

Arenda introduceert binnenkort een nieuwe methode om kredietaanvragen te beoordelen. Uitgangspunt is tariefbepaling op basis van risk-based pricing.

Het gebruik van risk-based pricing maakt het mogelijk om iedere individuele klant een aangepast tarief te bieden aan de hand van een persoonlijk risicoprofiel. Hierdoor is verbreding van de doelgroep mogelijk. Het toepassen van risk-based pricing, wat eigenlijk betekent ‘prijs bepaald door risico’, is niet nieuw in de financiële wereld.
Arenda biedt hier een aanvulling op: een flexibele provisieregeling, binnen de afgesproken bandbreedte, tot op 0,1% nauwkeurig. Momenteel zit het concept nog in de testfase. Arenda verwacht risk-based pricing op korte termijn grootschalig te kunnen introduceren.

Reageer op dit artikel