nieuws

Arenda heeft nieuwe beoordelingsmethode

Archief

Na een testfase is Arenda gestart met de introductie van een nieuwe beoordelingsmethode voor kredietaanvragen: Proscore.

De nieuwe beoordelingsmethode van Arenda is gebaseerd op risk-based pricing. Het doel is met Proscore de speelruimte, slagvaardigheid en de doelgroep van het intermediair te vergroten.
De naam Proscore is totstandgekomen door samenvoeging van de belangrijkste termen, provisie, profiel en scoring. Het persoonlijk profiel en een persoonlijke score bepalen de prijs. Die persoonlijke score komt via interne richtlijnen van Arenda en volgens VFN-normen tot stand. Daar wordt een profiel op getoetst en daar komt een score uit.
Vervolgens hoopt Arenda met de flexibele provisiebepaling haar intermediairs in staat te stellen om de individuele klant een scherp tarief te kunnen bieden. ProScore vervangt de huidige beoordelingsmethode van Arenda.

Reageer op dit artikel