nieuws

Ardanta verzekert doodgeboren kind

Archief

Amev-Ardanta vergoedt voortaan op alle uitvaartverzekeringen tot f 2.500 de uitvaartnota voor levenloos geboren kinderen.

De Enschedese maatschappij vergoedde de kosten van uitvaarten voor doodgeboren – en uiteraard nog niet verzekerde – kinderen al langer. Maar Amev-Ardanta deed dat uit coulance en heeft de dekking nu expliciet in de voorwaarden opgenomen. Aanleiding voor de wijziging zijn recente Kamervragen naar de verzekeringspraktijk rond dit onderwerp.
De uitbreiding geldt voor alle typen polissen, van zowel uitvaartguldensverzekeringen als natura-uitvaartpolissen van Amev-Ardanta. Verder is de voorwaarde dat beide ouders verzekerd moeten zijn, vervallen; ook bij één-oudergezinnen wordt uitgekeerd. Beide dekkingswijzigingen hebben geen gevolgen voor de premie en gelden ook voor bestaande verzekeringen.
De gemiddelde kosten voor de in 1999 uitgevoerde uitvaarten voor levenloos geboren kinderen bedroegen volgens Amev-Ardanta ruim f 2.000. “Met deze aanpassing van de polisvoorwaarden biedt Amev ruim voldoende dekking”, aldus de maatschappij.

Reageer op dit artikel