nieuws

Arca mikt met pakketpolis op hypotheekbemiddelaars

Archief

Makelaars in o/g en hypotheekadviseurs kant-en-klare schadepakketpolissen voor hun klanten aanbieden. Met dit doel is Arca Verzekeringen in Almere opgericht. Na een intensieve proeffase wil het volmachtbedrijf landelijk gaan werken.

Arca Verzekeringen is eigendom van Woodbridge Holding waarvan de aandeelhouders zich vooralsnog niet bekend willen maken. Het volmachtbedrijf is van start gegaan met enkele (part-time) medewerkers.
De marketingformule is simpel: de distributie van een schadepakketverzekering aan klanten van makelaars in o/g en hypotheekadviseurs. “Grof gezegd komt het daarbij op neer dat de verkoop en verwerking worden gescheiden. De administratieve rompslomp komt daarbij voor rekening van ons kantoor in Almere”, licht directeur Marc Posthuma (36) toe. Hij is medio augustus overgekomen van SOS International. Voor die tijd was hij vijf jaar werkzaam bij Centraal Beheer.
Kinderziektes
Volgens Posthuma verkeert Arca nog in een proeffase. “Voorlopig doen we zaken met niet meer dan twintig tussenpersonen. Dit aantal is gelimiteerd, omdat we eerst alle kinderziektes uit onze automatisering en organisatie willen halen. Tot op heden lijkt dat goed te zijn gelukt. Binnen een half jaar verwacht ik full swing in de markt operationeel te kunnen zijn.”
De aan de proef deelnemende o/g-makelaars en hypotheekadviseurs hebben “een bevredigende productie aangebracht”, aldus Posthuma. De productie wordt in volmacht ondergebracht bij vier maatschappijen: Aegon, Amev, Arag Rechtsbijstand en Delta Lloyd.
Arca Verzekeringen is gevestigd aan het Stationsplein 36 in Almere. Het postadres is: postbus 121, 1300 AC Almere, tel. 036-548.30.00.

Reageer op dit artikel