nieuws

Arbeidsongeschiktheidspensioen van Zwitserleven uitgebreid

Archief

Zwitserleven heeft het collectieve arbeidsongeschiktheidspensioen (aop) uitgebreid om in te spelen op de WIA.

Zo biedt de maatschappij een dekking op basis van het zeven-klassensysteem bij arbeidsongeschiktheid. Dit houdt in dat er een uitkering mogelijk is bij zeven categorieën van arbeidsongeschiktheid, ook bij een percentage van 35% of lager. Daarnaast kan het inlooprisico onder de loongrens worden meeverzekerd en is de dekking boven de loongrens verhoogd tot 90%.
Binnen het aop is er een onderscheid in dekkingen onder en boven de loongrens. Onder de loongrens kan 0%, 10% of 20% van het salaris verzekerd worden. Voor het salaris boven de loongrens is dit 70%, 80% of 90%.
De arbeidsongeschiktheidsdekking is alleen te sluiten in combinatie met een pensioenverzekering.

Reageer op dit artikel