nieuws

Arbeidsmobiliteit in de knel door ziektekostencontracten?

Archief

“Belemmeren ziektekostencollectiviteiten de mobiliteit van de werknemer?” Dit vraagt de Stichting van de Arbeid zich af.

Het komt voor dat werknemers die collectief voor ziektekosten zijn verzekerd, overstappen naar een werkgever die geen collectieve verzekering heeft gesloten. De Stichting van de Arbeid (overlegorgaan voor organisaties van werkgevers en werknemers) wil bekijken of dit in het kader van de arbeidsmobiliteit een probleem is en praat hierover binnenkort met de zorgverzekeraars. Het is uiteraard de vraag of het vaak voorkomt, dat iemand overstapt naar werkgever zonder collectiviteit. Ook is het de vraag of een werknemer zich daardoor van zo’n overstap zou laten weerhouden.
Werknemers die overstappen naar een werkgever zonder collectiviteit, hebben recht op een gepoolde standaardpakketpolis.
De Ombudsman Zorgverzekeringen heeft in het jaarverslag ook aandacht besteed aan problemen rond collectiviteiten.

Reageer op dit artikel