nieuws

Arbeidsbureau wierf ten onrechte voor HMB

Archief

Het arbeidsbureau in Den Bosch zegt niet langer consultants te willen werven voor de netwerk-organisatie van Hamburg-Mannheimer België (HMB) via het assurantiekantoor Nouveau in dezelfde stad.

“Wij hebben van werkzoekenden begrepen dat het betreffende assurantiekantoor werft voor functies op freelance-basis. Wij zullen daarover een gesprek aangaan met de leidinggevenden van Nouveau. Bemiddeling voor dergelijke functies behoort niet tot de reguliere taken van het arbeidsbureau”, aldus M. van den Dries, vestigingsmanager van het arbeidsbureau.
Werkzoekenden in de regio Den Bosch werden tot voor kort door het arbeidsbureau naar assurantiekantoor Nouveau doorverwezen om te solliciteren naar de functie van buitendienstmedewerker. Daar aangekomen kregen de werkzoekenden echter een promotieverhaal over Hamburg-Mannheimer te horen en het verzoek zich in te schrijven voor een cursus in Gent (à f 250).
Volgens B. Geerts, directeur van adviesbureau Nouveau, is aan sollicitanten slechts verteld dat het bureau in de toekomst gaat samenwerken met Hamburg-Mannheimer. “Ik ben afgelopen weekend zelf ook naar Gent geweest om enkele van mijn cursisten te begeleiden. Op dit moment zijn we nog niet echt actief voor Hamburg-Mannheimer, maar als ik zie wat ze allemaal presteren in Duitsland en België, dan voorzie ik in Nederland een gouden toekomst voor deze distributie-methode”, aldus Geerts.
H. Claeys, algemeen directeur van HMB in Brussel, zegt al geruime tijd een contract met assurantiekantoor Nouveau te hebben. De werving van consultants voor HMB maakt echter geen onderdeel uit van dit contract. “Waarschijnlijk is dat een initiatief van het assurantiekantoor zelf”, aldus Claeys.

Reageer op dit artikel