nieuws

Arag stelt jaarlijkse Essay Prijs in

Archief

Rechtsbijstandverzekeraar Arag heeft de Arag Essay Prijs geïntroduceerd voor studenten aan universitaire instellingen.

De jury looft voor in totaal f 3.500 drie geldprijzen uit voor de ingezonden essays waarin visies en stellingen omtrent rechtsbijstand het best worden beargumenteerd.
Met deze jaarlijkse prijzen (f 2000/1000/500) wil Arag de discussie en het denken over rechtshulp stimuleren.
Voor de eerste Essay Prijs is het thema: ‘Veranderende rechtshulp in een veranderende samenleving’.
De rechtsbijstand is in beweging. Niet alleen de aanpassing van het sociale stelsel speelt daarbij een rol, maar ook de tarieven voor het procederen en de toenemende vraag om rechtshulp, aldus Arag.
Vernieuwende visies
Van belang is dat de deelnemers aan de prijsvraag vernieuwende visies presenteren, stelt de maatschappij. In de essays kunnen facetten aan de orde komen als de wenselijke rol van de rechtsbijstandverzekeraar, de invloed van maatschappelijke bewegingen op de rechtsbijstandverzekeraars, de invloed van de media op de claimbewustheid van de consument.
Aangezien het gaat om uiteenlopende invalshoeken, richt Arag zich op studenten van verschillende studierichtingen als rechten, sociologie, economie en bedrijfskunde.
De prijsvraag wordt dit najaar door posters en folders bekend gemaakt op universiteiten. Tot eind februari 1996 kunnen essays worden ingezonden.
De jury bestaat uit: prof. dr E. Blankenburg van de Vrije Universiteit Amsterdam (rechtssociologie en criminologie); mr C. van Lookeren Campagne, voorzitter van onder meer de organisatie van de bureaus voor rechtshulp en van de Consumentenbond; mr W. Meurs, voorheen hoofd Directie Rechtshulp bij het ministerie van justitie; prof. dr A. Oosenbrug, bijzonder hoogleraar verzekeringseconomie aan de Erasmus Universiteit; mr L. Spigt, voorheen deken van de Orde van Advocaten. Voorzitter, zonder stemrecht, is mr P. Heuperman, algemeen directeur van Arag.

Reageer op dit artikel