nieuws

Aparte rechtspersonen voor diverse VGZ-loten

Archief

Alle loten van de coöperatie VGZ-IZA worden met de invoering van de basisverzekering omgezet in een eigen rechtspersoon.

Zo is er in het handelsregister al een inschrijving van IZA Zorgverzekeraar NV en de NV Zorgverzekeraar UMC. “Dat staat voor Universitair Medisch Centrum. Zij krijgen een eigen rechtspersoon omdat het om een aparte groep verzekerden met aparte polisaanspraken gaat”, verklaart VGZ-woordvoerder Bert Rensen.
De omzetting van Trias, SIZ (vangnet voormalig IZA-verzekerden) en IZZ (label voor medisch personeel) volgt binnenkort. Halverwege het jaar zal Trias ook toegevoegd worden aan de coöperatie VGZ-IZA, die boven alle rechtspersonen hangt.
Johan Rozendaal, bestuursvoorzitter van Trias is hierop vooruitlopend al benoemd tot lid van de coöperatie VGZ-IZA-Trias per 1 januari.

Reageer op dit artikel