nieuws

Apart volmachtkantoor voor Mercedespolis

Archief

Fabian Bruseker, directeur van B&B Assuradeuren, heeft een apart volmachtkantoor opgericht voor de omstreden Mercedespolis, met Generali als voormnaamste risicodrager. Volgens Bruseker heeft hij het kantoor opgericht “om puur administratieve redenen”.

Het opmerkelijke aan de oprichting van het volmachtkantoor is dat het bedrijf handelt onder de naam Debis Verzekeringen. Het assurantiekantoor Debis is tevens de voornaamste afnemer van de Mercedespolis en onderdeel van Mercedes Benz (zie AM 4, pagina 3).
De naamgeving houdt volgens Bruseker echter niet in dat Debis op één of andere manier deelneemt in het nieuwe volmachtkantoor. Ook andere tussenpersonen die de Mercedespolis willen gaan verkopen, dienen zich aan te melden bij het volmachtkantoor van Bruseker, handelend onder de naam Debis.
Debis-directeur Piet Wijman zegt desgevraagd geen bezwaar te hebben tegen het feit dat het volmachtkantoor in Alkmaar dezelfde naam draagt als zijn assurantiekantoor. Wijman geeft toe dat er met het nieuwe volmachtkantoor “afspraken zijn gemaakt die de continuïteit van de Mercedespolis garanderen”. Welke afspraken er gemaakt zijn, wil geen van beide partijen zeggen.

Reageer op dit artikel