nieuws

Apart distributiekanaal voor het intermediair met eigen varianten

Archief

Legio-Leaseprodukten

Aparte versies, zogeheten Plus-varianten, van de produkten van Legio-Lease zijn via een eigen kanaal voor het intermediair beschikbaar gekomen. Dat aparte kanaal is Labouchere Products, een dochter van het Aegon-onderdeel Labouchere-groep, die op haar beurt een (minderheids)belang in Legio-Lease heeft.
Labouchere Products staat onder directie van B. Minkema (47), die gedurende ruim 20 jaar bij diverse onderdelen van het huidige Aegon-concern actief is geweest. Hij en zijn account-managers zetelen in Leiden, waar ook Legio-Lease gevestigd is.
Lagere rente
De Plus-varianten wijken op sommige punten duidelijk af van het basisprodukt. Neem bijvoorbeeld het spaarleasen. In de direct mail-versie kan men vanaf f 50 per maand meedoen. Bij de Plus-variant ligt het minimum op f 150 per maand. In het eerste geval betaalt de deelnemer 17,5% effectieve rente, in het laatste geval 12,1%.
De Plus-versie kent evenals het massa-produkt een theoretische looptijd van 15 jaar, maar bij de ‘Plus’ kan men pas na 7,5 jaar iedere dag zonder kosten stoppen (i.p.v. na 5 jaar). Voorts betaalt men in de ‘Plus’-variant een vast bedrag van f 10 per maand aan (fiscaal aftrekbare) administratiekosten.
MoneyView Nederland
Waar het vertrouwen van het direct-mailpubliek wordt gewonnen met Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi), heeft Legio-Lease voor het intermediair-kanaal een andere ‘naam’ kunnen strikken. De folders van de Plus-produkten zijn namelijk alle voorzien van een getuigenis van ir J. Riemens, directeur van het financieel researchbureau MoneyView Nederland.
In de folders van Legio-Lease wordt de assurantiebemiddelaar bestempeld als “uw Verzekerings-Vertrouwensman” (toch wel opmerkelijk anno 1995, gezien de opkomst van het vrouwelijk intermediair – red.) Labouchere Products gaat via het intermediair overigens niet alleen produkten van Legio-Lease distribueren, maar ook eigen produkten die gekoppeld zijn aan deposito’s, aandelen en onroerend goed.

Reageer op dit artikel