nieuws

A&P Groep richt organisatie van pensioenadviseurs op

Archief

Binnenkort treedt een nieuwe organisatie van pensioenadviseurs in de openbaarheid: de Akkermans & Partners Associatie, adviseurs in Pensioen en Employee Benefits.

De organisatie is reeds in het najaar van 1994 opgericht op initiatief van N. Akkermans van de Akkermans & Partners Groep in Tilburg. Behalve door Akkermans wordt de organisatie vertegenwoordigd door P. van Berkel van Assurantiekantoor Van Berkel en Geers in Tilburg en W. van der Voort van het gelijknamige kantoor in Schagen.
Formeel is de organisatie een onderdeel van de A & P Groep en de leden betalen daaraan een financiële bijdrage, aldus Van der Voort.
Doelstelling van de organisatie is een landelijk netwerk van circa 150 onafhankelijke pensioenadviseurs van hoog niveau. Naar verwachting wordt dat netwerk nog dit jaar voltooid. Hun doelgroep bestaat uit mensen die doorgaans veel invloed hebben bij beslissingen omtrent pensioenopbouw: accountants, belastingadviseurs, advocaten en notarissen.
De organisatie telt volgens Van der Voort nu een kleine 60 zelfstandige pensioenadviesbureaus. Ze zijn voornamelijk gerecruteerd uit klanten van de pensioenopleiding van A & P. De uitbouw wordt voornamelijk gerealiseerd doordat de leden nieuwe leden aandragen. De Associatie-raad bewaakt de kwaliteit en de realisatie van de doelstellingen.
De A & P Groep zorgt voor verdere educatie van de aangesloten deelnemers, levert software, geeft adviezen en verleent marketingondersteuning.
De organisatie houdt op 12 oktober haar eerste zogenaamde Landelijke Associatiedag. Deze is gericht op accountants en belastingadviseurs. Behandeld worden actuele ontwikkelingen betreffende pensioen. Voor relaties van de leden van de Associatie is deelneming gratis. Anderen moeten f 895 betalen.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij contactpersoon mr J.T. Gommer, tel. 013-427.400.

Reageer op dit artikel