nieuws

Aov Aegon voor ondernemers

Archief

Aegon komt met een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers. Zij kunnen kiezen uit vier dekkingsvarianten.

De vier varianten zijn: Ongevallen, Ongevallen of ernstige aandoeningen, Ongevallen en ziektes behalve psychische aandoeningen, én Ongevallen en ziektes inclusief psychische aandoeningen. “Zo kiezen sommige ondernemers tegen een lagere premie een dekking waarin de psychische ziekten ontbreken”, zegt Jos van Dam, marktmanager Zorg- en Inkomen van Aegon.
Bij elke variant is er beroepsdekking: de ondernemer hoeft bij arbeidsongeschiktheid geen ander beroep te accepteren. Verder is het verzekerd bedrag de basis van de uitkering, waarbij Aegon niet kijkt naar het daadwerkelijke inkomensverlies.
De aov kan tijdens de looptijd worden aangepast aan veranderende omstandigheden en de ondernemer kan kiezen of hij zijn inkomen vijf jaar, tien jaar of tot zijn 65e wil blijven ontvangen. Het verzekerd bedrag is driejaarlijks te verhogen met 15% zonder gezondheidsverklaring. Tot een verzekerd bedrag van _ 60.000 moet een gezondheidsverklaring ingevuld worden. Boven dat bedrag geldt een medische keuring.

Reageer op dit artikel