nieuws

Aon schrapt wereldwijd één op de zestien arbeidsplaatsen

Archief

Aon heeft aangekondigd wereldwijd 2.700 arbeidsplaatsen te gaan schrappen, zo’n 6% van het totale personeelsbestand. Europa is een van de regionen waar de klappen gaan vallen.

In de operatie is het uitbesteden van werkzaamheden, waar ongeveer 1.100 mensen mee gemoeid zijn, inbegrepen. De reorganisatie is onder meer gericht op het consolideren en vereenvoudigen van de Europese activiteiten. Het snijden in het personeelsbestand zal per land afzonderlijk gebeuren, waarbij de nadruk zal liggen op het uitvoeren van vergelijkbare werkzaamheden op één centrale plek. Verder zullen in z’n algemeenheid functies in de sfeer van personeelszaken, financiën en ICT onder druk komen te staan.
Aon Nederland kan op dit moment nog geen uitsluitsel geven over mogelijke gevolgen voor het personeel in ons land. De assurantiemakelaar biedt in ons land aan bijna tweeduizend mensen werk, verdeeld over circa 1.500 mensen bij Aon Risico Management, 125 bij Aon Verzekeringen (particuliere markt), 300 bij Aon Consulting en zo’n 20 bij Aon Re.

Reageer op dit artikel