nieuws

Aon maakt plaats voor Beijer bij afzet garantiepolis NVM

Archief

De NVM heeft haar samenwerking met Aon beëindigd. De o/g-makelaarsorganisatie is niet tevreden over de commerciële ondersteuning van Aon bij de afzet van de NVM Huisgarantieverzekering. Als nieuwe partner is nu gekozen voor Beijer Adviesgroep.

De Huisgarantieverzekering werd zeven jaar geleden ontwikkeld door de NVM in samenwerking met Rollins Hudig Hall (thans Aon). De polis biedt maximimaal drie jaar dekking tegen verborgen gebreken van het huis, waaronder mechanische zaken (onder meer cv-ketel) en bouwkundige onderdelen (waaronder de fundering).
Volgens Trudy Pronk-de Zeeuw, directeur van het Beijer-kantoor in Capelle a/d IJssel en tevens verantwoordelijk voor alle groepsverzekeringen, was de samenwerking van de NVM met Aon nauwelijks een succes. Ooit in dienst van Aon en betrokken bij de ontwikkeling van de garantieverzekering is Pronk goed in staat om het commerciële resultaat te beoordelen. Volgens haar brachten niet meer dan tweehonderd van de 2.400 NVM-makelaars het product aan de man. “Daaronder waren enkele zeer actieve makelaars. Gezamenlijk hebben zij 2.800 polissen verkocht. Dus dat kan altijd beter”, zegt Pronk.
Om de verkoop te stimuleren, wil Beijer de komende weken veel tijd en energie stoppen in de marketing en verkoop van het product. Onder meer zullen er presentaties worden gehouden voor NVM-afdelingen en worden workshops verzorgd op de Nationale Vastgoed Manifestatie komende maand in Den Haag.

Reageer op dit artikel