nieuws

AOG verzekert nu aansprakelijkheid van 174 gemeenten

Archief

Bij de Aansprakelijkheids-Onderlinge van Gemeenten (AOG) waren begin dit jaar 174 van de in totaal 538 gemeenten aangesloten.

De nieuw gevormde gemeenten Buren, Maasdriel en Zaltbommel kozen afgelopen jaar voor de AOG, evenals Heerlen, Sittard en Westvoorne, meldt de onderlinge in haar periodieke uitgave ‘Risicobewust’.
Als gevolg van gemeentelijke herindeling gingen acht gemeenten voor de maatschappij verloren. De onderlinge plaatst dat ‘verloren’ tussen aanhalingstekens, want zes van die gemeenten bleven onder het vaandel van de nieuwe gemeente de AOG trouw. “Indien het aantal inwoners van de AOG-verzekerde gemeenten in de beschouwing wordt betrokken, is sprake van een onmiskenbare groei: een plus van bijna 195.000.” De AOG, die zetelt bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, werd begin 1996 opgericht en startte met 166 deelnemers. Grootste concurrent in de gemeentelijke sfeer is Centraal Beheer.

Reageer op dit artikel