nieuws

“ANWB jokt” Volgens een aantal (ex-)wegenwachters van de ANWB is

Archief

jarenlang met de reparatiecijfers geknoeid en wordt in werkelijkheid slechts één op drie auto’s met pech daadwerkelijk direct gerepareerd

Een woordvoerder van de ANWB doet de beweringen in de media af als ‘onzin’. “Wij herkennen ons hier helemaal niet in. Er is geen reden om met cijfers te knoeien.” Minder wintersportleed De goede sneeuwcondities zijn er waarschijnlijk de oorzaak van dat SOS International het afgelopen wintersportseizoen 5% minder meldingen heeft binnengekregen dan in seizoen 2004-2005. Een uitzondering is Tsjechië, waar het aantal meldingen met 14% toenam. Het aantal patiënten dat naar Nederland moest worden gerepatrieerd is met 11% gedaald. Het extreme weer in maart veroorzaakte wel veel problemen onderweg: vijfhonderd pechmeldingen vanuit Duitsland en vierhonderd vanuit Frankrijk en Oostenrijk waren het gevolg. Consultatieronde In het kader van de vierde WAM-richtlijn is de Europese Commissie een consultatieronde gestart over de effectiviteit van schaderegelaars en waarborgfondsen en de dekking voor rechtsbijstandverzekeringen. De consultatie loopt tot 5 juni en is te vinden op de site http://europa.eu.int/yourvoice/consultations. 60.000 polissen online Europeesche Verzekeringen meldt in het eerste kwartaal ruim 60.000 polissen online te hebben gesloten via het polisverwerkingssysteem Europeesche On Line (EOL). Hiervan zijn er 3.000 rechtstreeks door consumenten gesloten via sites van met Europeesche samenwerkende tussenpersonen en reisbureaus. Met EOL, dat twee jaar geleden is geïntroduceerd, kan direct in de backoffice van Europeesche worden gewerkt. Lagere brandpremies In 2005 zijn de premies voor brandrisico’s wereldwijd met gemiddeld 14% tot 17% gedaald, blijkt uit onderzoek van Aon. Haaks op deze trend staan premiestijgingen in de VS met 47%. Deze werden veroorzaakt door de orkanen Katrina, Rita en Wilma.

Reageer op dit artikel