nieuws

ANWB fel tegen ‘no cure no pay’

Archief

De ANWB heeft zich fel gekant tegen de voorgenomen proef met het honoreringssysteem no cure no pay door letselschade-advocaten

De organisatie vindt dat het financieel nadelig is voor schadelijders. De ANWB, die zelf ook veel letselslachtoffers bijstaat als belangenbehartiger, stelt dat bij vrijwel alle verkeers- en arbeidsongevallen de aansprakelijkheid al vaststaat. De organisatie vreest dat advocaten ook in zaken die het slachtoffer toch wel zou winnen, de veel lucratievere no cure no pay-contracten zullen aanbieden. Binnen de Orde van Advocaten is overigens nog geen groen licht gegeven voor de proef. Aanvankelijk had deze begin dit jaar moeten beginnen, maar de definitieve beslissing wordt nu op zijn vroegst eind juni verwacht.

Reageer op dit artikel