nieuws

ANWB daagt Route Mobiel voor de rechter

Archief

De ANWB is het niet eens met de manier waarop concurrent Route Mobiel prijsvergelijkingen maakt. De pechservice van Route Mobiel biedt niet dezelfde diensten als de Wegenwacht en de claim van Route Mobiel dat zij de snelste en goedkoopste pechhulpverleners van Nederland zijn, vindt de ANWB dan ook misleidend voor de consument. De in maart aangekondigde bodemprocedure tegen Route Mobiel zet de ANWB gewoon door, zo maakte de organisatie bekend.

Route Mobiel is niet erg onder de indruk van de dreigende taal die de ANWB uitslaat. “Het heeft ons wel verrast dat we via de pers moesten vernemen dat de ANWB de bodemprocedure doorzet”, reageert directeur Marc Schröder desgevraagd. “Het is natuurlijk logisch dat de ANWB een prijsvergelijking tussen onze pechservice en de Wegenwacht niet ziet zitten, want een lidmaatschap van de Wegenwacht moet je nemen met een ANWB-lidmaatschap erbij en dat is dus duurder.”
De ANWB geeft aan dat het eerdere twistpunt over het gebruik van de kleur geel “in onderling overleg lijkt te kunnen worden opgelost.” Volgens Schröder klopt daar niets van: “Er is hierover helemaal geen onderling overleg geweest. Wij houden ons gewoon aan de veiligheidsvoorschriften van Rijkswaterstaat, die deze kleur voorschrijft voor wegwerkzaamheden.”

Reageer op dit artikel