nieuws

ANW-regres dit jaar f 11,8 mln

Archief

De afkoopsom voor het regresrecht Algemene nabestaandenwet (ANW) zal over dit jaar f 11,8 mln bedragen.

Daarmee vallen de regresrechten zo’n f 0,4 mln hoger uit dan eerder was geschat. Oorzaak is een stijging vorig jaar van het aantal in het verkeer omgekomen mannen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar. Die stijging vertaalt zich in meer ANW-uitkeringen.
Het Verbond van Verzekeraars en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn overeengekomen dat de regresrechten over 1998 definitief f 12,1 mln bedragen. De bijdragen van de schadeverzekeraars – ruim 90% neem deel aan de regeling – zijn al door het Waarborgfonds Motorverkeer overgedragen aan de SVB. Bij niet-deelnemende verzekeraars neemt de SVB per individueel dossier regres.
Doel van de jaarlijks afkoop van regresrecht is het voorkomen van hoge administratiekosten. Het Verbond sloot daartoe in 1996 een convenant met de SVB, dat geldig is tot januari 2001.

Reageer op dit artikel