nieuws

Anva-dagen over communicatie verzekeraar met intermediair

Archief

Anva, het automatiseringsbedrijf van de NVA, houdt van 6 mei tot 6 juni op zes lokaties de jaarlijkse Anva-dag. In totaal worden 16 bijeenkomsten gehouden.

De Anva-dagen staan in het teken van de communicatie tussen de verzekeraar en het intermediair.
Een van de onderwerpen die aan de orde komen, is het gebruik van de nieuwe berichtenstructuur van het Assurantie Data Netwerk (ADN). Verder komt het ADN-Atrium aan bod, en andere onwikkelingen op het gebied van Internet. De ruim 600 ingeschreven deelnemers ontvangen tijdens de Anva-dag eveneens de nieuwe ADN-module op diskette.
Labelwaarde-methode
Inmiddels zijn de versies Anva-2 Plus en Anva-3 gecertificeerd voor de nieuwe ADN-berichten die op basis van de labelwaarde-methode worden gemaakt. De Anva-deelnemers zullen worden voorzien van de ADN-berichten die zij nodig ebben voor de administratieve verwerking van nieuwe aanvragen en mutaties in bestaande polissen.
De software van Anva-4 en Anva-5 wordt nog beoordeeld door ADN ten behoeve van de certificering van nieuwe ADN-berichten. Momenteel ‘draaien’ 15 kantoren op Anva-4 en Anva-5. Deze deelnemers zullen voor 1 juni, de datum waarop de omschakeling naar de nieuwe ADN-berichten moet zijn uitgevoerd, van de nieuwe Anva ADN-module kunnen worden voorzien. Tot de zomer zullen nog een tiental kantoren met Anva-4 en Anva-5 gaan werken. De grote conversieslag zal na de vakantieperiode plaatsvinden.

Reageer op dit artikel