nieuws

Antifraudecentrum Verbond op komst om meldingen op te voeren

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil volgend jaar een landelijk antifraudecentrum starten, dat zich vooral moet gaan bezighouden met bewustwording onder verzekeraars van het belang van melding van verdachte zaken bij het Fraudeloket van het Verbond.

De oprichting van een dergelijk antifraudecentrum, dat wordt geleid door Dick Bloemendaal, secretaris Schade bij het Verbond, maakt deel uit van het pakket maatregelen waarin het Deltaplan Aanpak Fraude voorziet.
Verbondsdirecteur Leo de Boer: “Je moet het zien als een aanvulling op het werk van het Fraudeloket. Daar melden zich reeds de koplopers van de branche als het gaat om fraudebestrijding, Het antifraudecentrum richt zich echter op het grote peloton: de verzekeraars die nog niet regelmatig de weg naar het Fraudeloket weten te vinden. Bewustwording is daarbij van essentieel belang.”
Daarnaast zal het antifraudecentrum een opleiding initiëren voor fraudecoördinatoren, schadebehandelaars en managers, en nauw gaan samenwerken met het CIS, de centrale databank waarin schadeverzekeraars informatie over fraudeurs met elkaar kunnen uitwisselen, aldus De Boer.
Fraudeurs zouden uit alle particuliere verzekeringen moeten worden gezet, zo luidt een van de voorgestelde sancties.

Reageer op dit artikel