nieuws

Anthonijsz nieuwe directeur SEFD

Archief

Ilse Anthonijsz is de nieuwe directeur van de Stichting Examens Financiële Dienstverlening (SEFD). Zij volgt Jan Janse op die een bed- en breakfast is begonnen op Terschelling.

Anthonijsz is 39 jaar en heeft na haar studie bedrijfskunde in Groningen diverse commerciële functies bekleed bij Fortis. Binnen het concern is zij daarna overgestapt naar HRM. Tot voor kort was zij personeelsmanager van Fortis Bank. Anthonijsz is lid van de Onderwijsadviesraad van de Hogeschool van Amsterdam.
Meer cursisten
Uit het jaarverslag 2005/2006 van de SEFD blijkt dat dit jaar meer cursisten aan de examens deelnamen dan de SEFD had begroot, namelijk meer dan 18.000, terwijl er een kleine 17.000 waren voorzien. Het uiteindelijke aantal lag overigens nog onder het aantal cursisten in het vorige seizoen (18.573).
Het geslaagdenpercentage was 40,5% tegen 43,3% in het seizoen 2004/2005. De deelname aan de examens Assurantiebemiddeling B bleef afgelopen seizoen op hetzelfde niveau. De deelname aan Assurantiebemiddeling A steeg licht bij de onderdelen Brandverzekering en Levensverzekering.

Reageer op dit artikel