nieuws

Anne Frankboom blijft verzekerd

Archief

Aegon, Fortis en Nationale-Nederlanden hebben zich bereid verklaard de aansprakelijkheidsdekking voor de kastanjeboom in de tuin van het Achterhuis van Anne Frank op zich te nemen.

De verzekeraars doen dit op verzoek van het Verbond van Verzekeraars. De dekking geldt tot 1 februari 2008
Eerder waren er problemen met de aansprakelijkheid, waardoor de zieke boom gekapt dreigde te worden. De rechter stelde echter op grond van onderzoek van de Bomenstichting vast dat er geen acuut gevaar is en dat er onvoldoende naar alternatieven is gekeken. De boom kan behouden blijven door de stam te zekeren met enkele stalen kabels of steunen. De verzekeraars vinden het belangrijk de boom te verzekeren in verband met zijn historie en plaats.

Reageer op dit artikel