nieuws

André Wolfs

Archief

Na zeven jaar in andere functies gewerkt te hebben bij GeldXpert is André Wolfs (38) sinds kort algemeen directeur. Zijn doel voor dit jaar is om de 38 kantoren tellende franchiseformule met vijf tot tien vestigingen uit te breiden.

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren, en nog altijd woonachtig, in de stad Groningen. Mijn vader werkt op de universiteit, mijn moeder werkt in de gezondheidszorg.
Met welk dier voel je je het meest verbonden en waarom?
Met een kat. Ik hou van de huislijke gezelligheid en ben daarnaast altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?
Politieagent. Door een hernia kort voor de keuring voor militaire dienst, kon ik mijn jongensdroom volgens deskundigen wel uit mijn hoofd zetten.
Wat vond je het leukste vak en wat het minst leuke vak op school?
Minst leuk was statistiek. Daar heb ik aardig wat verzuimuurtjes van gemaakt. Bedrijfseconomie en marketing hebben mij altijd het meest getrokken.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Voetbal heeft mij altijd getrokken, ik ben keeper vanaf mijn achtste. Heb altijd ‘op niveau’ gekeept. Twee jaar geleden heb ik een stapje terug gedaan en aan het eind van dit seizoen stop ik helemaal. Dan ga ik proberen jonge keepertjes iets bij te brengen.
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Een lekkere bak ijs met chocolade- én aardbeiensaus. Heerlijk.
Wie mag er bij jou thuis een hapje mee-eten?
Cameron Diaz zou welkom zijn. Verder wil ik wel kookles krijgen van Herman den Blijker. Ik doe namelijk maar wat in de keuken.
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
Dat zijn er voor mij eigenlijk twee van de Rolling Stones: ‘Angie’ en ‘I can’t get no satisfaction’. Als ik deze nummers in de auto draai, kom ik gegarandeerd schor thuis.
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
De overwinning van Nederland tegen Duitsland in 1988. Fantastisch! Als ik het commentaar van Jack van Gelder afluister op internet krijg ik nog kippenvel.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
Niet zo bijzonder, een aantal jaren geleden speelde ik in de eerste klasse zaterdag bij PKC. We werden tweede achter ONS en speelden een beslissingswedstrijd tegen Voorschoten in Apeldoorn. Een fantastische ervaring, drieduizend man langs de lijn, vuurwerk en veel lawaai. Uiteindelijk verloren we sneu met 3-2 door een penalty en misten we promotie naar de hoofdklasse.
Naar wat luister je in de auto?
Borsato, Kane, Hazes, Josh Stone, caberatiers en mijn navigatiessysteem.
Wat in de branche had je liever willen missen?
Beetje cliché, maar ik wil hem toch noemen, wij houden niet van provisiejagers. Die mogen wat mij betreft hard worden aangepakt.
Wat moet je koste wat het kost ooit nog eens doen?
Ooit wil ik nog eens met mijn gezin naar Amerika en Australië. Een aantal weken er tussenuit en veel van deze continenten zien.

Reageer op dit artikel