nieuws

Amsterdam dringt aan op komst van halalhypotheek

Archief

De gemeente Amsterdam dringt er bij minister Bos van Financiën op aan, dat het snel mogelijk wordt dat moslims in Nederland een fiscaal aftrekbare halalhypotheek kunnen sluiten.

“Het buitensluiten van een groep Nederlanders van het bezit van een eigen woning is onwenselijk”, aldus het Amsterdamse college. Het college weet niet precies hoeveel vrome moslims hun woning rentevrij willen financieren. Maar uit een eerder onderzoek van de Rabobank bleek dat 200.000 van de één miljoen moslims in ons land interesse hebben in islamitisch bankieren.
Volgens Amsterdam staat het ministerie van Financiën open voor islamitisch bankieren en zijn er nu voldoende mogelijkheden om dit mogelijk te maken in ons land. Eerder dit jaar sneuvelde het plan van financier Bila Ribaa uit Leiden om een halalhypotheek te sluiten nog bij de Belastingdienst.

Reageer op dit artikel