nieuws

AMS (Groningen) failliet

Archief

Intermediairbedrijf Assurantie Management Service (AMS) in Groningen is failliet verklaard. Buiten de directeuren waren er geen personeelsleden.

Volgens directeur Jan Smit is het faillissement voor een belangrijk deel te wijten aan de slechte samenwerking tussen hem en zijn mededirecteur Mischa Hatenboer. “Wij zijn in feite ‘genekt’ door allerlei privéproblemen”, zegt Smit. “Hatenboer had een grote woonboerderij gekocht en kon zijn eigen huis niet kwijtraken. Een klassiek voorbeeld van een te grote broek aantrekken”, zegt hij.
Het in 2000 gestarte AMS was actief in bedrijfsfinancieringen gekoppeld aan een gemengde verzekering. Aanvankelijk draaide het bedrijf goed, “maar in 2005 kregen wij te maken met een groot aantal terugboekingen, waardoor we echt in zwaar weer terechtkwamen.”
Smit is inmiddels een nieuw intermediairbedrijf gestart in zijn woonplaats Leeuwarden. “In mijn eentje, want de situatie met twee kapiteins op één schip is me niet best bevallen.” Hatenboer was niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel