nieuws

Amev wil garagepolissen Delta Lloyd overnemen

Archief

Amev heeft aan verzekerden met een garagepolis van Delta Lloyd een brief gestuurd met het aanbod de verzekering per 1 januari over te sluiten. Delta Lloyd stopt per die datum met het verzekeren van garagebedrijven.

Aan tussenpersonen heeft Amev een brief gestuurd, vergezeld van een informatieset voor iedere klant met daarin een brief, een offerte en polisvoorwaarden. Ondernemers die hun garageverzekering van Delta Lloyd willen oversluiten naar Amev, kunnen de offerte tot 20 december terugsturen. Zij zijn dan per 1 januari verzekerd. Tussenpersonen ontvangen, naast 15% doorlopende provisie, 10% extra afsluitprovisie.
De garageverzekering van Amev heeft onder meer een no-claimregeling met 30% korting per rubriek, een nieuwwaarderegeling en een primaire dekking.
Amev heeft niet gekozen voor rechtstreekse overname van de portefeuille, omdat het vooraf benaderen van de klant de meest klantvriendelijke oplossing is. “Onze dekkingsopbouw is anders dan bij Delta Lloyd. Door deze aanpak hebben alle posten direct de nieuwste uitgebreide voorwaarden. Het verzekerdenbestand wordt maar één keer benaderd”, zegt woordvoerster Miranda Noorlander. Om hoeveel polissen het gaat, wil zij niet zeggen. De verwachting is dat de omzet uit garageverzekeringen met ongeveer eenderde zal uitbreiden.
Amev heeft de bij Delta Lloyd verzekerde garagebedrijven een offerte gestuurd.

Reageer op dit artikel