nieuws

Amev staakt Superion

Archief

Amev stopt met Superion, het vorig jaar ambitieus gelanceerde concept van universal-finance met veel ondersteuning via internet. Met de beslissing van de Amev-directie dreigt een investering van – volgens ingewijden – zeker f 10 miljoen verloren te gaan.

Maar Amev-directielid Edzo Doeve benadrukt dat het concept nog niet definitief in een bureaulade is verdwenen. “Het concept is goed en wij blijven de ontwikkeling van universal-finance-dienstverlening nadrukkelijk volgen. We hebben nu alleen de pilot niet voortgezet.”
Volgens Doeve concentreert Amev zich eerst op het realiseren van synergiemogelijkheden die de fusie met ASR biedt. “We hebben al de Amev Levenslijn en binnen het concern bevindt zich nu ook Basic-life. Van die initiatieven stond Superion nog het meest in de kinderschoenen en dus is het logisch daarmee te stoppen. Nu de pilotfase was opgehouden, moesten we een beslissing nemen.”
Het Superion-concept was onder meer gebaseerd op een zo volledig mogelijke uitbesteding van werkzaamheden. Daarvoor was met automatiseerder PinkRoccade het bedrijf Sequoia Services opgericht. Volgens Doeve worden de contacten met PinkRoccade nog niet verbroken. Centraal in het concept stond de Superion-rekening, waaraan gekoppeld konden worden een betaalrekening, een beleggingsrekening en universal-lifeverzekeringen.
Geen succes
In totaal hebben acht assurantiekantoren meegedaan aan de proef met Superion. “Het concept blijkt niet voor elke tussenpersoon een succes”, aldus Amev-woordvoerster Susan Lammers. “Dat heeft onder meer te maken met zijn klantenbestand.” Dat de beoogde doelgroep van universal-finance – de wat meer vemogende klant – juist geen behoefte zou hebben aan het onderbrengen van zijn financiën bij één instelling, is volgens haar geen reden om met Superion te stoppen. “We zijn absoluut overtuigd van het succes van dit concept. Maar op dit moment moeten we andere zaken voorrang geven.”

Reageer op dit artikel