nieuws

Amev: speciaal hypotheektarief

Archief

Amev heeft begin deze week een speciaal rentetarief gelanceerd voor 5-jaars ABC- en VIP-hypotheken zonder garantie.

Amev reageert daarmee op het besluit van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, het overkoepelende orgaan van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), om voortaan het t-rendement (februari: 7,65%) te hanteren met betrekking tot het prognosekapitaal van levensverzekeringen gelieerd aan woninghypotheken met garantie.
Volgens Amev heeft dit tot gevolg, dat de hypotheken gekoppeld aan ABC- en VIP-spaarplannen niet langer onder NHG-garantie kunnen worden gesloten. Om toch in de markt te blijven met haar ABC- en VIP-hypotheken heeft Amev een rente van 7,65% gedurende vijf jaar vast geïntroduceerd voor leningen tot ten hoogste 125% van de executiewaarde met een maximum van f 300.000. Zonder disagio is dit tarief 7,9%.

Reageer op dit artikel