nieuws

Amev ontruimt kantoor Udenhoutse tussenpersoon

Archief

Kort voor het faillissement van Pensioen/Hypotheek Inzicht heeft Amev de volledige inventaris van het Udenhoutse assurantiekantoor meegenomen.

De ontruimingsactie vond vorige maand plaats in het kader van het pandrecht dat Amev op de inventaris van Pensioen/Hypotheek Inzicht bezat. Het pandrecht was gevestigd vanwege een geldlening van Amev aan de tussenpersoon. Curator mr. D. Denneman is niet gelukkig met het weghalen van de inventaris.
“Ons werk is hierdoor behoorlijk bemoeilijkt”, aldus Dennemans waarnemer mr. Alberts. “Alle computers, software en administratie zijn weg. Er liggen alleen nog dossiers. We zijn druk in overleg met Amev om in elk geval voor een goede afwikkeling van de verzekerden te zorgen.”
Amev was samen met Aegon de grootste zakenpartner van Pensioen/Hypotheek Inzicht. Het ruim drie jaar oude bedrijf verkocht zowel levens- als schadeverzekeringen en was met ruim twintig personeelsleden fors uit de kluiten gewassen. Het Udenhoutse kantoor – statutair gevestigd in Oisterwijk – beschikte zelfs over een eigen callcenter, waar 25 mensen werkzaam waren.
Volgens de eerste inzichten van de curator is het faillissement veroorzaakt door te hoge overheadkosten. De eigenaressen van het kantoor, Smit (35) en Van den Boogaart (38), hebben het faillissement zelf aangevraagd.

Reageer op dit artikel