nieuws

Amev-medewerker kart jaar lang in Ferrari

Archief

Amev-medewerker kart jaar lang in Ferrari

Aschwin Groenen (24), marketingmedewerker van Amev, hoeft zich dezer dagen niet naar de AutoRAI te spoeden om zich aan een droomauto te vergapen. Aschwin is namelijk eind januari grandioos in de prijzen gevallen in een spelletje van Radio 538-discjockey Jeroen van Inkel. Hij mag een jaar lang gratis in een heuse Ferrari 328 rijden.
Sinds vorige week maandag is deze Ferrari dagelijks in de Amev-parkeergarage te bewonderen. “Tijd voor een proefrit!”, zo werd de mogelijk jaloerse collega’s op het Amev Infonet voorgehouden. Voor de liefhebbers: het gaat om een tweezitter met lederen bekleding, 3.2 liter motor overdwars achterin geplaatst, 270 PK en een topsnelheid die bijna op 300 km/u ligt.
Wij citeren het Amev Infonet: “Rood, Ferrari-rood”, lacht Aschwin als hij het portier opent van de bolide. De motor springt grommend aan en de koplampen zwaaien gewillig naar buiten. In de auto zelf is de motor nauwelijks te horen, totdat een licht tikje met de rechtervoet het vermogen laat voelen: de druk is in de maag voelbaar. “In de eerste en tweede versnelling is het leuk om ‘m af en toe flink in te trappen”, zegt Aschwin, die ook gratis mag tanken van Mycom, de sponsor van het spel bij Radio 538. “Maar verder houd ik me op de weg zo goed mogelijk aan de maximumsnelheid. Agenten die zien dat er een jonge knul in een Ferrari zit, zijn extra gemotiveerd om je ergens op te pakken. En nu helemaal, omdat ze weten dat dit de Ferrari is van de prijsvraag.”
Rechts rijden
De parkeerdrempels op het Amev-terrein voelen als echte grote drempels. Geen wonder, de sportwagen is stug afgeveerd, waardoor elk hobbeltje is te voelen. Bij het stoplicht met twee voorsorteer-stroken stoppen we op de rechtse strook. “En op de snelweg rijd ik ook gewoon op de rechter strook. Als mensen met een gewoon autootje erlangs willen om hard te rijden, dan denk ik: ga jij maar hard rijden, hoor!”
Misschien een idee om een keer naar Duitsland te gaan om een stukje te racen? Fout idee. Aschwin: “Zou ik erg graag willen, maar de auto is alleen verzekerd voor gebruik op de Nederlandse weg.”
Aschwin Groenen toont ‘zijn’ Ferrari op het terrein van werkgever Amev.
Assurantie Bridge Toernooi gewonnen door Zwitserleven
Het team van Zwitserleven is winnaar geworden van het negentiende Assurantie Bridge Toernooi, waarvoor deze keer CZ Verzekeringen in Tilburg als gastheer optrad. De vertegenwoordigers van het paradijselijke gevoel scoorden 50 punten en dat is in de rangschikking van de teams het gewenste, laagste totaal. Het team van Interpolis I werd tweede met 53 punten; CZ II (67 punten) pakte het brons.
Er deden dit jaar tachtig paren mee aan dit toernooi. Het duo Prins-Hegenbarth van Fortis kwam als beste uit de bus. De plaatsen 2 t/m 5 werden bezet door respectievelijk Sonneveld-Tukker (Interpolis I), Den Dekker-Suijkerbuijk (CZ II), Hendriks-Jacobs (CZ II) en Van Oosterom-Wuister (RVS).
De twintigste editie van het Assurantie Bridge Toernooi, het vierde lustrum dus alweer, wordt op zaterdag 26 januari 2002 gehouden.
Is er een dokter in de zaal ?
De bekende ‘kroketten-conference’ van Wim Sonneveld kreeg tijdens het Rendez-Vous d’Expertise bijna navolging. Gastspreker prof.dr. Bob Smalhout toonde in zijn verhaal over emotie bij schaderegeling dermate treffende kleurrijke lichtbeelden van medische fouten, dat diverse aanwezigen voortijdig, en al dan niet lijkbleek, de zaal verlieten.
Eén van de gasten ging bij het zien van afgestorven en geamputeerde ledematen zelfs onderuit, waarop de klassieker ‘Is er een dokter in de zaal?’ volgde, een verzoek dat door Smalhout werd herhaald. Hoewel het er aanvankelijk op leek dat hij eerst zijn verhaal wilde afmaken – “ik ben aan de afronding toe” – toog hij als enige aanwezige medicus naar het balkon om het slachtoffer van dienst te zijn.
Na een kwartiertje oponthoud vervolgde Smalhout zijn verhaal doodleuk door eerst in medisch vakjargon uitgebreid stil te staan bij de oorzaken en diverse stadia van de ‘emotionele reactie’ bij de arme expert: van misselijkheid en het benauwd krijgen tot het uiteindelijk flauw vallen). Of er na afloop veel eten over bleef, is echter niet bekend.
Vlekje op band De Goudse/Sparta
Supporters van Sparta morrelen aan de warme band tussen verzekeraar De Goudse en de Rotterdamse voetbalclub. Op de internetsite ‘http://come.to/inktvlekweg’ zijn supporters een actie begonnen tegen de uitvoering van de shirtreclame van De Goudse. Volgens deze fans ontsiert de ‘inktvlek’ op de borst van de Spartanen het fraaie clubtenue. Voor de duidelijkheid: de naam van De Goudse is in witte letters afgedrukt op een zwarte, ovalen achtergrond.
Op de site worden Sparta-fans opgeroepen hun stem uit te brengen tegen de inktvlek. Van de eerste tweehonderd reacties op die oproep ziet 45% de vlek het liefst direct verdwijnen. Nog eens 29% wenst de vlek weg, als dat maar niet ten koste gaat van het sponsorgeld van De Goudse. Tien procent vindt de ‘vlek’ evenwel mooi en functioneel.
De inktvlek heeft overigens heel langzaam voor irritatie gezorgd in de Sparta-ogen. De sponsoruiting zit namelijk al vier jaar op het shirt.
Euro(peesche) prijsvraag
De Europeesche heeft in het vakblad Reisrevue vier quizvragen over de euro geplaatst. Alle inzenders van goede antwoorden krijgen een eurocalculator toegestuurd. Voorbeeld van een vraag: ‘Een paar sandalen kost in Portugal 12.000 Escudo’s. En hoeveel in euro’s?’ VIJFde kolom: Het Verbond gaat nu geijnig doen.

Reageer op dit artikel