nieuws

Amev lanceert Unicorn als concept voor ondernemer en dga

Archief

Amev Pensioen & Zorg is uit zijn slaap ontwaakt en gaat z’n pijl richten op de zelfstandig ondernemer en directeur-grootaandeelhouder. Dat is de boodschap van het nieuwe concept voor ondernemers, met de merknaam Unicorn. Het combinatieproduct herbergt voorzieningen voor ziektekosten, arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen. Pakketkorting (tot 4%) is mogelijk.

De universeel gebruikte naam Unicorn is gekozen omdat de business-unit Amev Pensioen & Zorg zich met het product op een specifieke doelgroep richt. “Unicorn is de paraplu voor alle activiteiten die op de ondernemer zijn gericht. De mythologische eenhoorn staat verder voor krachtig, eigenzinnig, er alleen voor staan, en uniek”, aldus Peter van Solinge, directeur Amev Pensioen & Zorg, tijdens de eerste regiosessie voor het intermediair in de Amsterdamse Vondelkerk. Later volgen nog bijeenkomsten in Zwolle, Rotterdam en Vught, waarmee zeshonderd tussenpersonen worden bereikt.
Nadruk
Het nu gelanceerde combinatieproduct heeft de naam Unicorn Meegroeiplan. Verzekeringsmogelijkheden zijn: ziektekosten, arbeidsongeschiktheid, overlijdensrisico en pensioen. Net als het Meegroeiplan zelf zijn de diverse producten waar mogelijk modulair opgebouwd. De nadruk zal in de praktijk komen te liggen op ziektekosten en arbeidsongeschiktheid. “Mijn pensioen wordt verzorgd door verkoop van het bedrijf”, is de mening van zelfstandig ondernemers volgens een onderzoek van de Katholieke Universiteit Brabant.
De Unicorn Ziektekostenverzekering bestaat uit vier modulaire pakketten: ZorgBewust, ZorgBasis (waaronder een standaard tandartsdekking), ZorgPlus en ZorgOptimaal. Verder kan een klassen- en aanvullende tandartsdekking worden gesloten.
De arbeidsongeschiktheidsverzekering kent een starterskorting (20% en met 5% per jaar aflopend), beroepsarbeidsongeschiktheid en dekking van vaste bedrijfslasten (rubriek C). Opvallend is de keuzemogelijkheid tussen twee uitkeringssystemen: op basis van zeven ao-klassen of op basis van drie ao-klassen (0-45%, 45-80%, 80-100%). Het 3-klassensysteem wordt beloond met 12% premiekorting.
Het derde element in het Unicorn Meegroeiplan is leven. Amev biedt drie levenproducten: een risicoverzekering (als nabestaandenvoorziening), een garantieverzekering en een beleggingsverzekering. De laatste twee pensioenproducten kunnen uitgebreid worden met een risicodekking.
Korting
Als de ondernemer of dga in ten minste twee rubrieken (ziektekosten, aov en leven) een verzekering heeft lopen, is pakketkorting (‘combinatiekorting’) mogelijk. Bij een jaarpremie van minimaal f 6.000 beloopt de premiekorting 2%. Bij een jaarpremie vanaf f 10.000 is dat 4%.
Ter ondersteuning van het intermediair heeft Amev een speciaal Unicorn-team ingericht. Kern van de ondersteuning van tussenpersonen is de analyse- en offertesoftware, die ook modulair is opgebouwd. De tussenpersoon kan afhankelijk van de situatie zonder analyse direct een offerte opmaken, hij kan eerst een quick scan (dekking en kapitalen) verrichten en daarna de offerte opmaken óf hij verricht eerst een uitgebreide analyse.
Eventuele premiekorting voor de klant is niet van invloed op de provisie. Voor een ziektekostenpolis ontvangt het intermediair 10% doorlopende provisie over de volledige jaarpremie. Voor de aov is de doorlopende provisie 20%. Voor levensverzekering is de provisie 3,3% afsluitprovisie plus 0,03% op basis van het premie/duur-systeem. Dit systeem wordt ook voor de risicoverzekering gehanteerd. Verder geldt de normale bonusregeling en deelt het intermediair in de winst.

Reageer op dit artikel