nieuws

Amev is volgende met beleggingslijfrente

Archief

Amev is de volgende verzekeraar die zijn levenassortiment heeft uitgebreid met een direct ingaande lijfrente op basis van beleggingseenheden.

De Amev Beleggingslijfrente past in de nieuwe Levenslijn van het Fortis-vlaggenschip. Instapvoorwaarden kent Amev nauwelijks: geen minimuminleg, geen leeftijdsgrens, geen looptijdeis. Bijstortingen van later expirerende lijfrentepolissen zijn mogelijk. De premies worden belegd in de fondsen van de Amev Levenslijn: zes Amev-fondsen en vier Fortis-fondsen.
De uitkeringen – per maand, kwartaal halfjaar of jaar – vinden plaats volgens een door meerdere maatschappijen gehanteerd concept: in een aantal units, waarbij de koers vooraf wordt gebaseerd op een fictief beleggingsrendement van 8%. Na drie jaar past Amev de unitprijs aan het werkelijke rendement aan. Als het werkelijke rendement al te zeer afwijkt van de eerste veronderstelling (bijvoorbeeld drie maanden lang meer dan 40%), dan wordt de lijfrente automatisch herrekend. Van de koopsom houdt Amev 2,95% aan eerste kosten in, waarvan 1,75% is bestemd voor de afsluitprovisie voor de tussenpersoon. Verder wordt maandelijks vijf euro aan polisopslag ingehouden. Aan- en verkoopkosten worden niet berekend, wel 0,5% switchkosten (één keer gratis) en fondsbeheerkosten. ikkrijgopslag.nl
Via radiocommercials en tijdschriftadvertenties brengt Amev het jongste Levenslijn-product onder de aandacht van de consument. Thema daarbij is: “Ik werk al drie jaar niet meer en toch krijg ik opslag”, verwijzend naar een eventueel stijgende lijfrente-uitkering bij goede beleggingsresultaten. Vanaf deze week is tevens de internetsite www.ikkrijgopslag.nl geopend.
Het intermediair heeft een uitgebreide informatiemap ontvangen.

Reageer op dit artikel