nieuws

Amev introduceert variabele stortingen ABC Spaarplan

Archief

Het spaarkasbedrijf Amev Beleggings Consortium (ABC) heeft begin deze maand de mogelijkheid van variabele spaarstortingen ingevoerd voor zijn ABC Spaarplan.

De flexibilisering van het meer dan 30 jaar oude spaarkasprodukt is volgens Amev nodig om cliënten niet langer vast te pinnen op vaste maandbedragen. Te meer, omdat spaarders voorzichtiger worden bij het aangaan van betalingsverplichtingen op lange termijn.
“Uit onderzoek blijkt, dat spaarders die hogere bedragen opzij kunnen en willen leggen, ook de onzekerheid over de financiële toekomst sterker ervaren. Daarom kiest de klant soms voor een lagere premie of voor sparen via de bank”, zegt directeur dr R.Th. Wijmenga van ABC.
‘Betalingsvakantie’
Met de flexibilisering van betalingsverplichtingen vanaf f 75 per maand, zegt Amev tegemoet te komen aan deze doelgroep van spaarders. De betalingen kunnen (tijdelijk) worden verlaagd, en er kan zelfs een ‘betalingsvakantie’ van twee maanden worden genomen. Tussentijds kunnen ook extra stortingen worden gedaan, dan wel worden gekozen voor verhoging van de periodieke spaarstortingen. Het minimum spaarbedrag is en blijft f 25 per maand.
Dat de ABC-spaarders niet zouden willen kiezen voor een volledige (flexibele) beleggingsverzekering, komt volgens Wijmenga, omdat die produkten (nog) te complex en te riskant worden gevonden. “Veel klanten gaan graag af op de eenvoud en het gemak van een spaarverzekering en laten het beleggen aan de specialist over. Maar ze willen wél weten of de (rendements)prognose betrouwbaar is.”
Amev belegt de gestorte spaargelden volgens een vaste verhouding van éénderde aandelen, éénderde vastrentende waarden, en éénderde onroerend goed en behaalt daarmee structureel een rendement van tussen 9% en 11% bruto per jaar.
De flexibilisering van de spaarstortingen valt samen met een nieuwe reclamecampagne die is gestart tot vergroting van de naamsbekendheid onder de slogan: ‘ABC Spaarplan. Daar doe je het van’.

Reageer op dit artikel