nieuws

Amev introduceert Hybride Hypotheek

Archief

Amev heeft een Hybride Hypotheek geïntroduceerd. Dit product is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek, waarbij de klant op ieder moment zelf kan kiezen welk deel van de premie wordt gespaard en welk deel wordt belegd. De gespaarde premie wordt gestort in de Hypotheekrente Rekening, waarvan de vaste rentevergoeding altijd gelijk is aan de hypotheekrente die moet worden betaald. Voor de te beleggen premie heeft de klant keuze uit elf fondsen van Amev en Fortis, met verschillende risicoprofielen. Switchen is eenmaal per jaar gratis. Wie vaker wil wisselen betaalt per keer 0,5% van de over te hevelen waarde of minimaal € 50. Ook is het mogelijk de premieverdeling van het op te bouwen kapitaal tussentijds te wijzigen.

De afsluitprovisie voor het intermediair bedraagt 3% over het productiekapitaal. De afsluitprovisie voor een koopsom, hoge storting bij aanvang of eenmalige extra storting bedraagt 7% bij een duur langer dan 10 jaar. Is de duur korter, dan wordt 0,7% provisie uitgekeerd. Kiest men voor doorlopende provisie, dan ontvangt men 6% van de premie, ongeacht de duur van de premiebetaling. De opbouwprovisie bedraagt jaarlijks 0,36% van het spaartegoed. Hypotheeksluitende relaties van Amev ontvingen ter introductie een actiepakket.

Reageer op dit artikel