nieuws

Amev: intermediair moet voorsprong nemen in financiële planning

Archief

“Het intermediair dat zich nu met financiële planning bezighoudt, creëert voor zichzelf een voorsprong. Dat is belangrijk, want er zullen steeds meer financiële planners komen, naar verwachting ook in de vorm van franchise-organisaties.”

Dit zegt Amev-manager R. van den Bosch in het vandaag verschijnende juninummer van Amev Info, een tijdschrift voor Amev-relaties. Van den Bosch is opvolger van R. van Wijk, die binnenkort naar Minneapolis (VS) vertrekt om de Fortis Financial Group te versterken. Beide leden van het management team van de business unit Amev Pensioen & Zorg zetten in het desbetreffende artikel hun verwachtingen omtrent de ontwikkelingen van persoonlijke financiële planning uiteen.
Het begrip financiële planning staat voor integratie van verschillende financiële aspecten tot een gecoördineerd geheel. Zaken als belastingen, oudedagsvoorziening, vermogensoverdracht na overlijden en vermogensbeheer worden op elkaar afgestemd.
Van Wijk en Van den Bosch verwachten dat de het belang van een goede financiële planning in de toekomst groter zal worden. Oorzaken zijn onder andere de afname van de sociale zekerheid door terugtreding van de overheid en de behoefte aan een uitgebreidere oudedagsvoorziening wegens een gemiddeld langere levensduur en een eerdere afsluiting van de werkzame periode in vergelijking met vroeger.
Het intermediair wordt een belangrijke rol toegedacht bij de advisering van financiële planning, omdat de doelgroep zich vooral onder de kleinere bedrijven en de particuliere markt bevindt. De tussenpersoon moet zich volgens de twee verdiepen in het risico/rendementsprofiel dat bij de klant past.

Reageer op dit artikel