nieuws

Amev geeft levenpremie terug aan hypotheekklant

Archief

In reactie op het offensief van de Rabobank is Amev een al even opmerkelijke hypotheekactie begonnen. De Fortis-dochter betaalt voor nieuwe hypotheekklanten enkele maanden lang de premie voor de verpande levensverzekering.

Bij een hypotheek met een rentevaste duur van vijf of zeven jaar neemt Amev de eerste vijf maandpremies van de verpande levensverzekering (uit de Amev Levenslijn) voor haar rekening. Bij een rentevaste duur van tien jaar geldt dit voor tien maandpremies. De actie loopt tot 24 november.
De actie geldt voor een hypotheekbedrag van maximaal f 750.000. Het ‘leven-bijverband’ moet minimaal 50% zijn. De minimale duur van premiebetaling is, in verband met de nieuwe Wet op de Inkomstenbelasting, 21 jaar. De duur van de premiebetaling is gelijk aan de duur van de levenpolis. Nettovoordeel
In een toelichting zegt Amev bewust niet te hebben gekozen voor een verlaging van de rente. “De klant geniet zo een nettovoordeel, in plaats van een brutovoordeel zoals bij korting op de rente. Bovendien is een voordeel voor de klant dat hij op korte termijn meer financiële ruimte heeft. Dat is aantrekkelijk omdat een klant juist bij de aanschaf van een huis vaak voor onverwachte kosten komt te staan.”

Reageer op dit artikel