nieuws

Amev gaat ‘rumoer maken’ met Pensioengatpeiler

Archief

Amev start volgende maand een uitgebreide campagne om mensen bewuster te maken van hun pensioengat en de mogelijkheden om dit te dichten. Amev is van plan ‘flink rumoer’ te gaan maken. Centraal staat de tussenpersoon, die zich kan laten certificeren tot ‘Pensioengatpeiler’.

Stuwende kracht achter de campagne is marketingdirecteur Ruud Dekker, bij zijn vorige werkgever Falcon ook al bekend om opzienbarende campagnes, zoals de deurhangeractie waarbij bij 250.000 woningen ’s nachts een hanger aan de voordeur werd bevestigd. Met de pensioencampagne van Amev hoopt Dekker weer op free publicity. Over de inhoud van de actie, die 14 mei begint, wil hij nog niets kwijt. “Het moet een verrassing blijven.” Het pakket dat deze week naar 1.200 tussenpersonen is gestuurd geeft beelden van grote roodwitte palen in stadscentra of langs snelwegen.
De roodwit geblokte palen van de ‘pensioengatpeiler’ moeten in mei zo’n beetje het straatbeeld gaan bepalen, als het aan Dekker ligt. De media dagbladen en internet moeten de ‘guerillamarketing’ ondersteunen. “Kantoren die deelnemen aan de actie zullen we van de nodige materialen voorzien, zodat voor iedereen zichtbaar is dat hier een pensioengatpeiler huist. En in de omgeving van ‘PensioengatPeil-kantoren’ zullen we ook voor de nodige rumoer gaan zorgen.”
Trainingen
Volgens Dekker zijn intermediairverzekeraars tot nu toe nog nauwelijks actief geweest rond het thema pensioengat. “De meeste activiteiten zijn van een direct-writer als Ohra of van de Rabobank. Bij hen is de software om een pensioengat te berekenen de basis. Bij ons is de adviseur de pijler onder het pensioengat.”
De Amev-actie is in drieën gesplitst: massamediale uitingen richting consument, verwijzingen (via mailpakketten) richting de assurantietussenpersoon en ondersteuning van die tussenpersoon in zijn advisering. In de laatste categorie vallen software (van de Amev Levenslijn of van Akkermans & Partners) en opleidingen.
Amev geeft in totaal zestien trainingen voor maximaal twaalf deelnemers, waarbij zowel aandacht is voor de theorie als de praktijk rond het pensioengat. De trainingslocaties zijn Zwolle, Dordrecht, Vlaardingen, Haarlem en Eindhoven. Van deelnemende tussenpersonen wordt een kostenbijdrage van f 100 gevraagd. Het opleidingspakket omvat onder meer de Kluwer Pensioengids en een certificaat tot erkend pensioengatpeiler.

Reageer op dit artikel