nieuws

Amev doet expertisedienst motorrijtuigen de deur uit

Archief

Amev heeft het onderdeel motorrijtuig-expertise van de eigen expertisedienst opgeheven en ondergebracht in de divisie Voertuigen & Techniek van CED Bergweg. Vijf van de tien experts zijn meeverhuisd. De rest is vervroegd uitgetreden.

Volgens Peter Boxel, hoofd expertisedienst van Amev, is de opheffing van het team auto-expertise het gevolg van de sterk veranderde werkwijze in deze branche. Door onder meer de inzet van automatisering (Audatex) en gestuurde schadestroom (waardoor de schadehersteller zelf de calculatie verricht) is er steeds minder sprake van één op één 1 expertise. “Op den duur ging het werkaanbod in de regio’s zo sterk achteruit dat er geen sprake meer was van een kostendekkende operatie”, aldus Boxel.
De vijf experts die zijn overgestapt naar CED Bergweg blijven officieel in dienst van Amev en hebben een werkgarantie tot hun pensioen of vut.
Sinds 1 mei besteedt Amev de expertise van motorrijtuigen en caravans als volgt uit: CED Bergweg beslaat het gehele land, met uitzondering van de provincie Limburg. Sarex neemt de provincie Limburg voor haar rekening. Al eerder nam Amev afscheid van expertisebureau Extenso.

Reageer op dit artikel