nieuws

Amev biedt intermediair kopie van VSB-koopsom

Archief

Onder de naam Fundex Koopsom ’97 heeft ook Amev een AEX-gelinkte koopsom op de markt gebracht. Het product, te verkopen via het intermediair, is een exacte kopie van de BeursprofijtKoopsom die VSB Bank medio februari introduceerde. De Fundex Koopsom is de eerste van een serie beleggingsproducten van Amev.

De Fundex Koopsom ’97 van Amev, net als VSB Bank een Fortis-onderneming, koppelt het rendement aan het koersverloop van de AEX. Bij een looptijd van vijftien jaar garanderen de Fortis-dochters een bonus van 45% op de gerealiseerde AEX-stijging. Bij een looptijd van tien jaar is de bonus 25%. Amev noemt deze bonus voor de verandering ‘winstversneller’.
Het nieuwe beleggingsproduct van de Fortis-dochters is gebaseerd op dezelfde systematiek als het Beurs Plus Plan van Ohra en de AEX-Extra Koopsom van Zwitserleven (zie AM 4, pag. 27). Direct-writer Ohra garandeert na vijftien jaar een bonus van 35% op de AEX-stijging, intermediairverzekeraar Zwitserleven geeft een bonus van 40%.
Kosten
Ohra belegt 92% van de koopsom, terwijl Zwitserleven pas aan het einde kosten en risicopremie inhoudt. Hoeveel precies maakt Zwitserleven niet bekend, maar in elk geval 5% provisie voor de tussenpersoon. VSB Bank en Amev houden 12,5% van de inleg in. Het intermediair kan van Amev 7% provisie tegemoet zien.
Amev garandeert op de einddatum en bij vroegtijdig overlijden 90% van de inleg. Om ‘de winst te beschermen’ houdt Amev in het laatste jaar van de looptijd de gemiddelde AEX-koers aan.
Zwitserleven komt uiteindelijk tot het hoogste eindkapitaal. Bij een inleg van f 11.516, een looptijd van vijftien jaar en een gemiddelde AEX-stijging van 10% komt de maatschappij tot een eindkapitaal van f 59.680. Ohra biedt in dat geval f 56.038. VSB Bank en Amev komen respectievelijk tot f 55.260 en f 55.257.
Fundex-serie
Amev heeft de AEX-gelinkte koopsom eerder geïntroduceerd dan verwacht. Amper twee maanden geleden sprak de verzekeraar nog over ‘prille plannen’. Volgens woordvoerder Anton van Tuyl is “een Amev-product zelden zo snel ontwikkeld.”
Amev Particulieren wil het niet bij dit ene beleggingsproduct laten.”Er zijn plannen voor een serie producten, een Fundex-assortiment. Binnen enkele maanden hopen we een volgende beleggingsverzekering te lanceren.” Amev kan nog niet zeggen hoe dat product eruit gaat zien. Een clickfonds lijkt zeker tot de mogelijkheden te behoren.
Fundexfoon
Voor de introductie van de Fundex Koopsom heeft Amev een speciale helpdesk voor het intermediair ingericht. De ‘Fundexfoon’, nummer 0800-023.00.61, is tot 7 mei bereikbaar tussen 08.00-18.00 uur. Het team van deskundigen dat de Fundexfoon bemant, beantwoordt vragen en verzorgt de offertes en aanvullende informatiepakketten.
De oplage van de Fundex Koopsom is beperkt. Het product is beschikbaar tot en met 26 april.

Reageer op dit artikel