nieuws

Amev beloont motorrijders met ‘cursus-korting’

Archief

Als tegenprestatie voor de deelname aan een rijvaardigdheidscursus krijgen motorrijders 15% premiekorting van Amev.

De premiekorting is onderdeel van een landelijke actie die de jubilerende NVVM (Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Rijvaardigheid) voert met bandenfabrikant Michelin en een aantal motorverzekeraars.
Doel van de landelijke actie is de motorrijder een aantal extra rijtechnieken te leren. De cursist leert fouten van andere weggebruikers beter en eerder in te schatten en op te vangen met een aantal technieken.
“Door deelname aan de cursus kunnen motorrijders het risico om bij een verkeersongeval betrokken te raken met ruim 17% verminderen”, stelt NVVM-voorzitter Hans Kuijpers.
Amev is hoofdsponsor van de activiteiten van de Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Rijvaardigheid (NVVM). Andere deelnemende verzekeraars zijn de Amersfoortse en de Europeesche, die elk 5% premiekorting geven bij deelname aan de cursus. Verzekeraar Univé biedt alleen korting op het inschrijfgeld voor de cursus. Daarnaast worden door de deelnemende bedrijven informatieboekjes verstrekt met nuttige motortips.
De cursussen worden gegeven door politie-instructeurs en vinden in het hele land plaats. De actie is van start gegaan tijdens de Motorbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.

Reageer op dit artikel