nieuws

Amev-Ardanta neemt uitvaartportefeuille over

Archief

Amev-Ardanta neemt de verzekeringsportefeuille van natura-uitvaartverzekeraar Draagt Elkanders Lasten (DEL) uit Assen over.

De overdracht vindt, bij geen verzet van de polishouders, met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar plaats. Daarmee houdt de onderlinge waarborgmaatschappij DEL op te bestaan.
Bij DEL zijn bijna 5.000 mensen verzekerd. Polishouders kunnen zich tot 25 december tegen de overdracht verzetten. De verzorging van de uitvaarten blijft in handen van de Assense onderneming Geerts.
Amev-Ardanta neemt de rechten van de polishouders onverkort over. Daarnaast krijgen zij een eenmalig aanbod om tegen een gereduceerd tarief een aanvullende verzekering te sluiten.
Ondanks die goede voorwaarden is DEL-voorzitter Arie Hulshof niet blij met de opheffing van Draagt Elkanders Lasten. “Maar de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf dwingt ons ertoe. De grote uitvaartverzekeraars worden de winnaars van de WTN”, aldus Hulshof. De grootste problemen doen zich volgens hem voor bij het vinden van geschikte bestuursleden, administratieve rompslomp en het opbouwen van een premiereserve.

Reageer op dit artikel