nieuws

Amersfoortse wijzigt hypotheekvoorwaarden

Archief

De Amersfoortse heeft haar hypotheekvoorwaarden aangepast. De wijzigingen gelden voor alle nieuwe hypotheekaanvragen.

In navolging van spaar- en levenhypotheken heeft de maatschappij de maximum verstrekkingsnorm voor annuïteiten- en lineaire hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verhoogd van 100% tot 110% (woonhuizen) van de executiewaarde, resp. van 90% naar 100% (appartementen) van de executiewaarde.
Voor hypotheekaanvragen zonder garantie van tweeverdieners wordt bij de vaststelling van de maximum leencapaciteit voor 50% rekening gehouden met het tweede inkomen.
Een deel van de hypotheek kan aflossingsvrij worden verstrekt. Het aflossingsvrije gedeelte bedraagt 50%, resp. 25% van deze ‘combinatiehypotheek’ indien de maximum lening niet groter is dan 75% resp. 100% van de executiewaarde van het woonhuis.
De verplichting om de opstalverzekering bij De Amersfoortse te sluiten, is komen te vervallen.

Reageer op dit artikel