nieuws

Amersfoortse voert actie voor Optimaal-autopolis

Archief

Met een circulaire aan circa 2.100 tussenpersonen heeft De Amersfoortse de aandacht gevestigd op de voordelen van haar Personenauto Optimaalverzekering. Volgens de maatschappij is de wervingsactie géén antwoord op de (prijs)concurrentie van nieuwkomer Polis Direkt.

De autopolis is – qua dekking – vergelijkbaar met de Standaard Cascoverzekering van De Amersfoortse. Nieuwwaarde- en bonusregeling zijn hetzelfde, aldus de maatschappij. Het verschil tussen beide polissen wordt gemaakt door de premie, die gemiddeld ruim 5% lager is, en overige extra’s.
Volgens De Amersfoortse is de lagere premie mogelijk door de expliciete voorwaarde die wordt bedongen bij schaderegeling: de verzekerde is contractueel verplicht zijn auto bij een van de 200 geselecteerde Focwa-reparatiebedrijven te laten herstellen. “Hierdoor kan de schadelast worden beperkt. Een voordeel dat is verdisconteerd in de premie en de condities”, zegt de maatschappij.
Geen eigen risico
De polis kent geen verplicht eigen risico van / 300 bij aanrijdingsschade, en het standaard eigen risico bij ruitbreuk, inbraak, of diefstal is gehalveerd: /150.
Een gratis vervangende auto wordt beschikbaar gesteld bij schade (tot maximaal 15 dagen) aan, of diefstal (tot maximaal 30 dagen) van de auto, zowel in Nederland als in het buitenland. Als er geen gebruik wordt gemaakt van een vervangende auto, wordt een kostenvergoeding verstrekt van maximaal /25 per dag, tot een maximum van 30 dagen.

Reageer op dit artikel