nieuws

Amersfoortse van start met opleiding Inkomensplanner

Archief

De Amersfoortse biedt een kerngroep van assurantie-adviseurs de mogelijkheid zich te specialiseren in persoonlijke financiële planning.

Onder de noemer ‘De Inkomensplanners’ is de verzekeraar een samenwerking aangegaan met het Nederlands Financieel Planbureau (NFP).
Om in aanmerking te komen voor de specialisatie moet de tussenpersoon wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Men moet bereid zijn twee jaar lang de opleiding te volgen. Om te kunnen werken met het softwarepakket ‘Vermogens Optimaal Planning’ moet de automatisering bij de tussenpersoon voldoen aan een aantal eisen. Eventuele aanpassingen zijn voor eigen rekening.
Ook betaalt de tussenpersoon per maand licentiekosten voor het gebruik van de formule van de Inkomensplanner. Afhankelijk van de grootte van het kantoor bedraagt dit gemiddeld per maand f 1.250 (ex btw). Volgens René Otten, directeur marketing en communicatie, zal er sprake zijn van een natuurlijke selectie. “Als mensen niet aan deze voorwaarden kunnen of willen voldoen zullen ze zich niet aanmelden. De uiteindelijke selectie vindt plaats in overleg met de buitendienst.”
De assurantie-adviseurs krijgen een opleidingsprogramma van twee jaar, een uitgebreid softwarepakket en marketingondersteuning aangeboden. De inkomensplanners zullen gaan adviseren over levensverzekeringen en pensioenen, arbeidsongeschiktheid, sparen en beleggen, financieringen, belastingen, juridische aspecten en sociale zekerheidsaspecten.
De trainingen beslaan vier modules van drie dagen. Aan de orde komen de beginselen van financiële planning, risico-analyse en arbeidsongeschiktheid, pensioen en pre-pensioen en estate-planning.

Reageer op dit artikel