nieuws

Amersfoortse stopt annulering in doorlopend reisproduct

Archief

Met de nieuwe doorlopende annuleringsdekking van de Amersfoortse wordt het voor het met deze maatschappij samenwerkende intermediair mogelijk om een compleet reisproduct te verkopen.

Per 1 juni biedt De Amersfoortse een extra rubriek boven op de bestaande Non-Stop Reisverzekering. Het betreft de Annuleringsverzekering ‘Basis’ of de Annuleringsverzekering ‘Optimaal’. Het product is in feite een regelrechte kopie van de annuleringsmodule van zusterbedrijf Europeesche.
Gedekt zijn alle reizen met een recreatief karakter. De dekkingen van beide varianten is dezelfde, alleen de uitkeringen verschillen. Zo wordt bij onderbreking van de reis in geval van de productvorm ‘Optimaal’ 100% van de reissom vergoed, zodat de vakantie op een later tijdstip in zijn geheel herhaald kan worden. Bij de basisvorm wordt slechts het aantal niet genoten vakantiedagen vergoed.
Gedekte voorvallen zijn onder meer letsel, ziekte of overlijden van verzekerden of diens familieleden, maar ook overlijden van huisdieren kort voor vertrek (hond kat of paard), definitieve ontwrichting van huwelijk of samenlevingscontract en uitvallen van privé-vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden.
De Amersfoortse heeft in de annuleringsdekking het nieuwe Verbondsadvies verwerkt, waardoor eventuele reisgenoten die elders een annuleringsverzekering hebben gesloten voortaan ook onder de dekking vallen. Voorwaarde is echter dat gebeurtenissen op beide polissen gedekt is en dat de reisgenoot alleenreizend zou worden door het annuleren van verzekerde.

Reageer op dit artikel