nieuws

Amersfoortse steunt eczeemonderzoek

Archief

De Amersfoortse ondersteunt de Kapperspolikliniek in haar onderzoek naar kapperseczeem.

Lid van de raad van bestuur van De Amersfoortse M.J.L. Kerkhof overhandigde eind vorige maand een cheque ter waarde van f 100.000 aan P. Kalle, voorzitter van de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie, en H. van der Walle van de Kapperspolikliniek.
Met de gift wil De Amersfoorte het ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid onder kappers helpen terugdringen. Kapperseczeem is namelijk de oorzaak van een groot aantal verzuimdagen. Veel kappers en kapsters moeten zelfs naar ander werk uitkijken.
Het onderzoek heeft inmiddels al tot resultaten geleid. De verzuimduur is korter en de kans op reïntegratie is vergroot. Het onderzoek spitst zich toe op de huidonvriendelijke componenten in haarcosmetica en de werkwijze in de kapsalon.
P. Kalle (links) en H. van der Walle (rechts) ontvangen uit handen van M.J.L. Kerkhof van De Amersfoortse (midden) de cheque van f 100.000.

Reageer op dit artikel