nieuws

Amersfoortse scherpt preventie-eisen aan

Archief

De Amersfoortse heeft de preventie-eisen met betrekking tot het diefstalrisico aangescherpt.

Het inbouwen van een anti-diefstalsysteem is sinds deze maand verplicht gesteld voor auto’s met een catalogusprijs vanaf f 60.000, en diefstalgevoelige wagens.
Auto’s tot maximaal zes jaar oud moeten verplicht worden uitgerust met een beveiligingsinstallatie; oudere wagens moeten zijn voorzien van een ‘startonderbreker’.
Vanaf de ingangsdatum van de dekking hebben de verzekerden een maand lang de tijd een dergelijk beveiligingsyssteem te laten inbouwen in hun auto, daarna vervalt de dekking. Gedurende die termijn geldt een eigen risico van f 2.500 bij inbraak, diefstal, verduistering, joy-riding, en vandalisme.
Bij caravans kan het chassisnummer worden aangebracht in de ramen. Tevens is de standaardaanbeveling van het Verbond van Verzekeraars overgenomen, waarin schade door onder meer onvoldoende beveiliging is gelijkgesteld aan schade door onvoldoende zorg. De wijzigingen in de polisvoorwaarden voor caravans gaan per 1 juni a.s. in.

Reageer op dit artikel